Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ayam Goreng Kuning recept
Ayam Goreng Kuning recept

Ayam Goreng Kuning


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ui, knoflook, ketoembar, djinten kemerinoten , trassi , rode peper en tamarinde in een vijzel fijn wrijven.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierdeze ingrediŽnten onder toevoeging van de laos en de sereh.
Voeg dan de salamblaadjes en de djeruk purut toe.
Laat de kruiden intrekken en bruin worden.
Voeg dan de kip erbij met het zout en laat dit met de kruiden dicht schroeien.
Voeg een half kopje heet water erbij, dan laat het aanbaksel wat los.
Zet de warmtebron lager en laat de kip sudderen met toevoeging van de koenjit.
In tussen rasp je santen met een mes of kaasschaaf en voeg dit toe met heet water aan de kip.
Laat dit zo'n 45 minuten sudderen.
Wel af en toe omdraaien zodat de kruiden goed intrekken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ayam goreng kuning recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven