Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ayam Besengek recept
Ayam Besengek recept

Ayam Besengek


Ingrediënten


Bereidingswijze


De kip in stukken snijden, de olie in de pan heet laten worden en hierin de kip aan alle kanten bruin bakken. Ui fijn snipperen evenals de knoflook. Kunyit, kemiri, lombok en trassi fijnstampen. De andere kruiden, behalve de laurier, toevoegen aan de fijngestampte kruiden. De knoflook, uien en kruiden apart in een beetje olie zachtjes fruiten in de braadpan. De kip hierbij doen, de santen toevoegen, de sereh, laurier, suiker, zout en een eetlepel citroensap. De deksel op de pan en de kip gaar stoven. Als de kip gaar is, kan men de stukken onder de grill nog wat roosteren en daarna met de saus opdienen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ayam besengek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven