Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ayam besengek recept
Ayam besengek recept

Ayam besengek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zout de kip en bak deze mooi goudbruin in de olie en leg ze daarna apart.
Blender of vijzel de ui , knoflook en kruiden (boemboe) tot een pasta.
Verhit de olie waarin de kip is gebakken en bak hier in de boemboe met de geknoopte sereh stengels en de purut blaadjes. (5 - 10 min voor de garing.)Voeg dan de santen toe met de tamarinde en laat de saus langzaam koken tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Voor het serveren de gekneusde sereh stengels en de purut blaadjes verwijderen.

Serveersuggesties

Lekker met rijst en sayur boontjes

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ayam besengek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven