Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Pedis met rijst recept
Ajam Pedis met rijst recept

Ajam Pedis met rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is een pittig recept. Wil je het minder scherp of scherper, speel dan met de hoeveelheid sambal badjak. Kruid de kipblokjes met pittige kipkruiden van Verstegen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en bak de kipblokjes hierin aan tot ze goudbruin zijn. Neem de kipblokjes uit de wok en bak de gesnipperde ui zachtjes totdat de ui glazig is. Voeg de knoflook, tomatenpuree en de sambal toe en bak onder goed doorroeren gedurende 3 minuten. Voeg de kipblokjes, de gembersiroop en de bouillon toe en laat het geheel op een laag vuur met de deksel erop onder af en toe roeren ongeveer 15 minuten doorkoken. Eventueel peper en zout toevoegen. De rijst: Ruim water aan de kook brengen met wat zout, rijst erin, 9 minuten laten doorkoken onder af en toe roeren, afgieten in een vergiet en met een deksel erop ongeveer 3 minuten laten rusten. Klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam pedis met rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven