Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De tomaten worden van te voren gepeld.
  2. In een grote braadpan de boter verhitten en de kippenpoten in circa 10 minuten rondom goudbruin bakken.
  3. Intussen , en fijnmalen in een keukenmachine.
  4. Kip uit de pan scheppen en bakvet in een kommetje gieten.
  5. Van dit bakvet 2 eetlepels opnieuw in de braadpan verhitten en hieraan het -mengsel, sambal, salam, djeroek poeroet en tomaten toevoegen.
  6. Goed door elkaar scheppen.
  7. Zonder deksel circa 15 minuten laten stoven tot vocht verdampt is.
  8. Intussen vel van de kip verwijderen en de poten in tweeën snijden.
  9. Door het ui-tomaatmengsel roeren: 1 deciliter warm water, trassi, asem en suiker.
  10. Kip erin leggen en aan de kook brengen.
  11. Met deksel op de pan nog 45 minuten zachtjes stoven.
  12. Op smaak brengen met zout.
  13. Voor het opdienen de blaadjes verwijderen.
25
25
25

Variaties op Ajam Boemboe Roedjak

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ajam Boemboe Roedjak
VariatieAantalGang
Ajam Boemboe Roedjak1Gevogelte
Ajam Boemboe Roedjak 21Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek en trassi
  • javaanse suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in javaanse suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
52 kcal
2%208 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ajam Boemboe Roedjak