Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballetjes met rijst en kropsla recept
Gehaktballetjes met rijst en kropsla recept

Gehaktballetjes met rijst en kropsla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de tomaten en snijd ze in stuken. Verhit op hoog vuur 50 ml olijfolie in een grote pan en doe de tomaten erin. Pel en pers de knoflook er boven uit. hak de kruiden grof, strooi de kruiden over de tomaten en breng op smaak met zout, peper en suiker.
Schenk er 100ml water bij en laat de tomaten ca. 15 minuten koken.
Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking gaar.
Schep de balletjes in de tomatensaus en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
Was de sla, dep de bladeren droog en scheur ze in grove stukken. Pel de ui en snijd ze in dunne ringen. Bak de spekreepjes in een koekenpan knapperig. Schep de spekreepjes, de uiringen en de olijven in een kom door de sla. Besprenkel de salade met de 3 eetlepels olijfolie en de azijn.
Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met de rijst en de salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballetjes met rijst en kropsla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven