Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballetjes met doperwten in tomatensaus recept
Gehaktballetjes met doperwten in tomatensaus recept

Gehaktballetjes met doperwten in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het gehakt in een kom en voeg hieraan 1 ei,de verkruimelde beschuit of paneermeel, zout en peper,de nootmuskaat peterselie en de gesnipperde ui toe. Meng dit alles goed door elkaar en maak met natte handen gehaktballetjes zo groot als een pingpongbal. Maak ze stevig,zonodig nog met paneermeel toevoegen. Ze mogen niet uit elkaar vallen. Laat intussen de doperwten ontdooien.
Verhit nu de boter en de olie in een koekepan met een opstaande rand.
Bak de balletjes nu rondom bruin.
Zet het vuur nu wat lager en bak ze in 14.5 minuten gaar. Giet nu de gezeefde tomaten bij de balletjes en nu ook de doperwten erbij.
Verwarm de tomatensaus goed door zodat de erwten ook lekker mals worden.
Dit is lekker bij een borreltje ,maar kan ook bij rijst of een andere pasta en zelfs bij stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballetjes met doperwten in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven