Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde kalkoenfilet met spitskool-kerrie-saus recept
Gegratineerde kalkoenfilet met spitskool-kerrie-saus recept

Gegratineerde kalkoenfilet met spitskool-kerrie-saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de uien. Maak de spitskool schoon en snijd hem fijn.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kalkoenfilets ca. 2 minuten per zijde. Breng de kalkoenfilets op smaak met zout en peper en haal uit de pan.
Fruit de ui in dezelfde pan, bestrooi met de kerrie en de bloem en roer goed door. Voeg 350 ml water, de slagroom en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Voeg de spitskool toe en laat ca. 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de grillstand van de oven voor. Verdeel het spitskool mengsel en de kalkoenfilet over een grote ovenschaal, bestrooi met de kaas en zet 3.5 minuten in de oven tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
Neem het gerecht uit de oven en serveer direct.

Serveersuggesties

Lekker met krieltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde kalkoenfilet met spitskool-kerrie-saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven