Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Frisse voorjaarsstampot met raapstelen recept
Frisse voorjaarsstampot met raapstelen recept

Frisse voorjaarsstampot met raapstelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De raapstelen indien nodig flink wassen en dan net als bij stamppot van rauwe andijvie fijn snijden.

De aardappelen opzetten met water en zout en aan de kook brengen. Ondertussen de uienringen glazig bakken in wat ruim boter en apart houden.

De aardappelen gaarkoken en afgieten laat de aardappelen drogen in de pan op een laag vuurtje Vervolgens de melk toevoegen zodat 2/3 van de aardappelen onder de melk staat. De vlam mag nu wel even wat hoger zodat ook de melk warm kan worden. De melk hoeft echter niet te koken. Vervolgens stampen met de stamper en de uienringen toevoegen evenals de de gesneden raapstelen beetje bij beetje. Ondertussen goed mengen met een houten lepel. Voeg nu het sap van een halve citroen toe en proef nog eens breng eventueel nog op smaak wat zout toe.

Voila een stamppot van bijna vergeten groente die heerlijk fris smaakt. En doordat er geen spek of zo in zit vegetarisch is en kan en ook niet zoveel calorieŽn bevat.

Serveersuggesties

Lekker met een balletje gehakt, rib of schouderkarbonade of rundervink. Als variatie kan er ook een teentje knoflook in gebruik worden. Vind ik echter niet nodig.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit frisse voorjaarsstampot met raapstelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven