Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaasfondue recept
Kaasfondue recept

Kaasfondue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel het teenje knoflook en smeer hiermee de fonduepan in.
Doe een laagje wijn ( 1 1/2 cm) in de pan en breng deze aan de kook. Doe de gemalen Gruyre en de Emmenthaler in de kokende wijn en schep om met een potlepel totdat een egale brij ontstaat. Doe hierin de mascarpone en laat deze al roerend smelten. Er ontstaat op de brij een laagje in wijn opgelost niet gebonden vet. Voeg toe peper en nootmuscaat.
Maak twee koffielepels maizena aan met een weinig wijn. Voeg onder voortdurend roeren zoveel toe totdat de losse wijn is gebonden.

Serveren met witlofsalade en/of wittekoolsalade. Verder behoort men thee te drinken maar witte wijn kan ook. Als brood hoort er in blokjes gesneden en in de oven krokant gemaakt witbrood bij. Stukjes stokbrood is echter ook mogelijk.

Mocht te weinig wijn aan de kook zijn gebracht dan bestaat de mogelijkheid deze alsnog toe te voegen vrdat de Mascarpone-kaas wordt gesmolten. Het is aan te bevelen de nog toe te voegen wijn eerst flink te verwarmen alvorens hem langzaam al roerend bij de "brij" te gieten.

Mocht er te veel wijn aan de kook gebracht worden dan kan men vr het binden met maizena een deel van het vocht wegscheppen. Het teveel aan wijn met maizena proberen te binden geeft een erg melige smaak.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kaasfondue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven