Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
De Kaasfondue recept
De Kaasfondue recept

De Kaasfondue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de witte wijn in een fonduepan en voeg de knoflook uit de pers toe. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Even goed aan de kook brengen. Zodra de wijn goed kookt, voeg je, goed roerend met een houten lepel, de geraspte kaas in delen toe. Zorg dat de wijn goed warm blijft want dan smelt de kas echt goed. Blijf goed roeren en zorg ervoor dat de kaas goed smelt en er na een paar minuten een mooie gladde massa ontstaat. Blijf er goed vuur onder houden zonder dat het aanbrand, dus roeren. Voeg de maizena aan de kirsch toe en doe deze in de fondue, goed doorroeren en klaar is de fondue.

Serveersuggesties

Leg de kaas 's ochtends al uit de koelkast. Koude kaas smelt moeilijk. In plaats van gruyere is comte een uitstekende (vaak goedkopere) vervanging. Ik gebruik al jaren een fonduepan met een electrisch onderstel en dat geeft, m.i., de meeste garantie voor een goede kaasfondue, ook tijdens het eten blijft de fondue goed. Mocht je geen appenzeller kunnen krijgen dan neem je 225 emmenthaler en 225 gryuere of comte. Serveer met een verse salade en stokbrood. De avocadodip (zie mijn recepten) is hier heerlijk bij! Champignons met knoflookboter zijn overheerlijk in de fondue, evenals zilveruitjes, bleekselderij, stukjes paprika, stukjes lenteui en schijfjes rode ui. Kaasfondue wordt meestal gemaakt met witte droge wijn. Ik kies bewust voor de Afrikaanse chardonnay omdat deze een iets zoete note heeft en, na jaren deze kaasfondue geserveerd te hebben, deze het meest is gewaardeerd. Zorg ervoor dat de pan en inhoud tijdens het toevoegen van de kaas goed heet blijft, het mag zelfs wat koken. Als je teveel kaas in 1x toevoegt of de wijn is te lauw, dan wordt de kaasfondue te lobbig en niet mooi egaal. Mocht de fondue toch mislukken (wat eigenlijk met dit recept niet kan) dan kun je warme witte wijn toevoegen. Is de fondue geschift dan voeg je wat citroensap toe en verhit de fondue goed.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit de kaasfondue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven