Chinese bouillonfondue

Ingrediënten

+ -
print

Vlees:

Groente:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Chinees fondue is een fondue waarbij geen vet of olie maar een sterke bouillon gebruikt wordt en waarin lichte vleessoorten gaar gemaakt worden.
  2. Reken op 200-250 gram vlees per persoon.
  3. Schik het vlees soort bij soort (kip apart) op een mooie schaal (of meerdere bij 5+ personen).
  4. De bouillon: 2 liter water aan de kook brengen met de kruidenbouillonblokjes.
  5. In ringen gesneden en de geperste knoflooktenen toevoegen en 30 minuten laten sudderen.
  6. Vlees en groenten in een netje in de bouillon laten zakken.
  7. Het vlees:
  8. Lichte vleessoorten die in reepjes (niet in blokjes) gesneden worden.
  9. Het vlees wordt wit van kleur en is dan gaar.
  10. Groenten:
  11. De hierboven genoemde in reepjes.
  12. Lekker voor erbij is bijvoorbeeld stokbrood en sla, radijsjes, paprikareepjes, tomaten, salades en uitjes.
  13. Sausjes voor erbij zijn bijvoorbeeld knoflooksaus, cocktailsaus, tzatziki en kruidenboters.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokjes
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
30 kcal
1%120 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chinese bouillonfondue