Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegetarische foe yong hai recept
Vegetarische foe yong hai recept

Vegetarische foe yong hai


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Foe yong hai-saus:

Snipper de ui fijn.
Plet de knoflookteentjes met de platte kant van je mes, velletje verwijderen en klein snijden.
Beetje kokosolie in een hete grote koekenpan.
Fruit de ui en knoflook 1 a 2 minuten.
Zeef de tomaten in een schaal (verwijder de pitjes en schillen).
Voeg de de gezeefde tomaten toe, 2 minuten meebakken.
Hierna de azijn, witte basterdsuiker, gember, tomatenketchup en bouillon/water erbij en zachtjes doorkoken.

Als de omelet bijna klaar is:
Voorzichtig de sesamolie naar smaak bijvoegen.
Daarna binden met maizena (opgelost in 2 keer zo veel water) en tegen de kook aan houden tot de omelet klaar is.

Omelet:

Snij de wokgroenten iets fijner (20% groot laten) en doe in een schaal met 6 eieren en beetje soja cuisine/melk erbij.
Zout, peper en witte basterdsuiker erbij en goed doorroeren.
Koekenpan op hoog vuur, kokosolie of olijfolie ruim in de pan.
Mengsel toevoegen, even hoog vuur laten en dan op matig vuur met een glazen deksel erop om het iets sneller aan de bovenkant te laten stollen.
Na ongeveer 5 minuten (bodem liefst niet bruin nog) de omelet omdraaien, bijvoorbeeld met een grote snijplank.
Doe eerst weer vet/olie in de hete lege pan doen voor je hem terug schuift.
Op matig vuur de omelet laten stollen.
De omelet in stukjes opdienen en de saus erover naar smaak.

Serveersuggesties

Voor de niet-vegetarische versies: lekker met grote garnalen of kip.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vegetarische foe yong hai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven