Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tortilla  la Gemma recept
Tortilla  la Gemma recept

Tortilla la Gemma


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes. Bak de schijfjes even in een scheut(je) olijfolie om ze wat zachter te maken. Pak een zeef en leg er wat keukenpapier in. Schep de schijfjes in de vergiet met keukenpapier en laat ze even uitlekken.
Snipper de ui.
Klop alle eieren los in een kom met een heel klein beetje melk en voeg de gesnipperde ui toe met wat peper en zout.
Meng nu de aardappelschijfjes door het eimengsel. Mocht het mengsel te droog zijn doe er dan nog een geklopt ei doorheen.
Vet een hapjespan in met olijfolie en bak het mengsel (tortilla) 5 minuten per kant. Als je het goed hebt gedaan ontstaat er een soort taart van ei en aardappel. Keer na 5 minuten de 'taart' om met behulp van een groot plat bord. Prik tijdens het bakken de bovenkant in met een sat prikker of hij gaar is. Tijdens het bakken de deksel op de hapjespan doen.

Serveersuggesties

Zo uit het vuistje of met stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tortilla la gemma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven