Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren) recept
Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren) recept

Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de olie in de pan en voeg de ui, knoflook en sambal toe en laat dit rustig fruiten voor 3 minuten.

Nadat het een zachte brij is geworden, voeg de laos, trassie en de sereh er aan toe zodat ze rustig het vocht kunnen absorberen op laag vuur desnoods met een klein scheutje water.
Voeg de ketjap toe en laat deze voorzichtig een beetje karameliseren. Voeg dan een glas water doe en laat dit bijna koken, blijf wel goed roeren!

Als het water aan de kook is, kan je de santen toevoegen. Doe je dit te vroeg dan lost het moeilijker op.

De saus is klaar. Nu moet je de eieren nog frituren (goreng).
Pel de eieren en maak ze droog met keukenpapier. Halveer de eieren met een mes besmeerd met olie. Hiermee voorkom je dat het eigeel blijft plakken en leg ze in de olie.
Pas goed op! De eieren spetteren!
Laat de eieren even rustig op laag vuur bakken. Als de eieren vastzitten maak ze dan niet los, zet het vuur gewoon even uit en wacht een paar minuten dan gaan ze makkelijker los.

Nu de eieren klaar zijn, voeg ze toe aan de saus en schep ze onder. Laat dit geheel nog even lekker 10 minuten pruttelen en dan heerlijk eten!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng telor (gefrituurde sambal eieren) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Recept noemt kemirienootjes en djeroek poeroet, maar in de uitwerking zie ik ze niet meer terug; zelf doe ik in een sambal goreng saus nog petehbonen, 2 a 3, gesnipperd. In de diepvries bij de Toko te... Lees reactie
    Rolie gaf dit recept op 4 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Lekkere sambalgoreng telor. Heel goede omschrijving van de tijden.
    Bezoeker gaf dit recept op 21 mei 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven