Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hollandse pannekoeken met Franse Grand Marnier recept
Hollandse pannekoeken met Franse Grand Marnier recept

Hollandse pannekoeken met Franse Grand Marnier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Basisrecept: Breek 2 eieren in een kom. Voeg 200 gram bloem toe en meng met een garde (wordt een beetje een rommeltje!). Voeg net zo veel melk toe (scheutje voor scheutje) totdat er een redelijk vloeibaar papje ontstaat. Laat dit mengsel ongeveer 1/2 uur staan. Voordat je gaat bakken controleer dan met een soeplepel of de vloeistof gemakkelijk van de lepel afloopt. Voeg anders nog extra melk toe. Hier kunnen heerlijke spek-, appel- of kaaspannekoeken van gemaakt worden. Voor de Grand Marnier pannekoeken moet het beslag iets dunner gemaakt worden door toevoeging van wat extra melk. Bak een dun flensje in een kleine bakpan aan beide zijden en leg deze op een bord. Bak dan het 2e flensje op identieke wijze maar strooi wat suiker op de omgekeerde flens. Leg het 1e flensje op de 2e flens, wacht totdat beide flensjes warm zijn. Zet de afzuigkap uit! Giet 1/2 soeplepel Grand Marnier langs de flensjes en laat dit vlam vatten. Wacht tot de vlam uitgedoofd is en serveer dit dan. Kijk uit dat de borden niet opgegeten worden!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hollandse pannekoeken met franse grand marnier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven