Hollandse pannekoeken met Franse Grand Marnier

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. Basisrecept:
  2. Breek 2 in een kom.
  3. Voeg 200 gram toe en meng met een garde (wordt een beetje een rommeltje!).
  4. Voeg net zo veel melk toe (scheutje voor scheutje) totdat er een redelijk vloeibaar papje ontstaat.
  5. Laat dit mengsel ongeveer 1/2 uur staan.
  6. Voordat je gaat bakken controleer dan met een soeplepel of de vloeistof gemakkelijk van de lepel afloopt.
  7. Voeg anders nog extra melk toe.
  8. Hier kunnen heerlijke spek-, appel- of kaaspannekoeken van gemaakt worden.
  9. Voor de pannekoeken moet het beslag iets dunner gemaakt worden door toevoeging van wat extra melk.
  10. Bak een dun flensje in een kleine bakpan aan beide zijden en leg deze op een bord.
  11. Bak dan het 2e flensje op identieke wijze maar strooi wat suiker op de omgekeerde flens.
  12. Leg het 1e flensje op de 2e flens, wacht totdat beide flensjes warm zijn.
  13. Zet de afzuigkap uit!
  14. Giet 1/2 soeplepel  langs de flensjes en laat dit vlam vatten.
  15. Wacht tot de vlam uitgedoofd is en serveer dit dan.
  16. Kijk uit dat de borden niet opgegeten worden!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • halfvolle melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • halfvolle melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
218 kcal
10%872 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hollandse pannekoeken met Franse Grand Marnier