Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hardgekookte eieren in een geurig gekruide saus recept
Hardgekookte eieren in een geurig gekruide saus recept

Hardgekookte eieren in een geurig gekruide saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De hardgekookte eieren pellen en even doorprikken op verschillende plekken (bijvoorbeeld met een vork). Hierna de doorgeprikte eieren in een ruime pan in hete olie tot lichtbruin aanbakken, daarna goed uit laten lekken. De fijngestampte kruiden met de kruidnagel en het pijpje kaneel in wat hete olie tot geurig fruiten, vervolgens de eitjes erbijdoen en even meefruiten. Hierna het geheel blussen met het tamarindewater en de dunne santen, zout of bouillonblok naar smaak toevoegen en alles weer aan de kook brengen. Het gerecht verde op een middelmatig hoog vuur in laten koken tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt en eventueel verder op smaak brengen. Het gerecht is de volgende dag nog lekkerder.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hardgekookte eieren in een geurig gekruide saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven