Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fritata Romana recept
Fritata Romana recept

Fritata Romana


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de eieren los met de pecorino en de melk. Voeg zout en peper naar smaak toe. Pas op met zout, pecorino is al zout van zichzelf, je kunt dit ook weglaten. Verhit 3/4 van de olie in een koekenpan op een halfhoge vlam van een middelgrote pit tot deze gaat roken. Gebruik liefst een vlamverdeler. Giet het eimengsel in de pan en zet direct op zacht, plaats een deksel op de koekenpan. Bak gedurende 1 5 minuten en controleer af en toe of de omelet niet aanbrandt. Schuif de omelet met een spatel uit de pan op een grote snijplank en besprenkel met de rest van de olijfolie. Plaats de koekenpan omgekeerd op de omelet en keer alles om. Bak de omelet nog 5 minuten op dezelfde vlam. Het resultaat moet een stevige, licht knapperige omelet zijn.

Serveersuggesties

Als je een wat meer gevulde fritata wilt, dan eventueel een in dunne plakjes gesneden aardappel of een half kopje kleine hamblokjes toevoegen. Deze ingrediŽnten eerst lichtbruin bakken en dan pas het eimengsel toevoegen.

Allergenen Informatie

Voor dit fritata romana recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven