Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Foe yong hai met garnalen recept
Foe yong hai met garnalen recept

Foe yong hai met garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De prei in flinterdunne ringetjes snijden. Wortel schillen en grof raspen. Een ui heel fijn snipperwen, de andere in dunne ringen snijden. Knoflook heel fijn snijden of persen. Selderij fijnsnijden. De erwten in bodempje water met wat zout 3 min. koken. In een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) 1 eetlepel olie verhitten. Prei, wortel gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 minuten fruiten. Af en toe omscheppen. Eieren loskloppen. Gebakken groente, selderij (en garnalen) door de eieren roeren. Peper en zout naar smaak toevoegen. Bak van dit mengsel 4 omeletten en houd die warm. De saus: In een steelpannetje 1 eetlepel olie verwarmen. De rest van de knoflook kort in de olie fruiten, tomatenpuree erdoor roeren, de bouillon toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Tomatensaus op smaak brengen met ketjap en 3 minuten zachtjes laten doorkoken. Uiringen en erwten aan de tomatensaus toevoegen en 2 - 3 minuten laten sudderen. Ma´zena met twee eetlepels water losroeren, door de saus roeren en enkele seconden laten doorkoken tot de saus gebonden is. Gemberwortel uit de saus halen. De omeletten op 4 borden leggen en de saus erover schenken. Serveren met bijv. komkommer in het zuur, gebakken uitjes en kroepoek.

Allergenen Informatie

Voor dit foe yong hai met garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven