Calzone

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de pizzabodem.
  2. Neem hiervoor een grote kom en doe hier de brood/pizza-mix in en het .
  3. Meng dit vervolgens goed door elkaar en voeg nog een eetlepel toe.
  4. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en doe ook wat op je handen.
  5. Wanneer de bal stevig begint te worden, ga je verder kneden op het aanrecht.
  6. Doe dit ongeveer 5 – 10 minuten tot de bal mooi stevig is en niet meer kleeft.
  7. Nu kan de bal deeg weer in de kom en laat je hem een uur rusten met daaroverheen een theedoek.
    Begin nu met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  8. Na het deeg een klein uurtje te hebben laten rusten, kneed je het nog even mooi soepel.
  9. Vervolgens kun je het deeg gaan uitrollen, doe dit in een mooie rechthoek.
  10. Bekleed de rechthoek in het midden met de saus, of kaas en de rest van de ingrediënten.
  11. Laat aan de randen voldoende deeg over om het te kunnen vouwen.Wanneer je hem hebt dichtgevouwen, bestrijk je de bovenkant met een mengsel van gesmolten boter en wat knoflookpoeder.
  12. Dan kan hij de oven in voor ongeveer 25-35 minuten.
25
25
25

Variaties op Calzone

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Calzone
VariatieAantalGang
Pizza calzone2Hartige taarten
Gevulde calzones1Lunchgerechten
Magere pizza Calzone met achterham of tonijn1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
121 kcal
6%484 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Calzone