

Biefstuk met geroosterde kaasaardappels
- Nederland
- Hoofdgerechten
- 4 portie(s)
- 1 uur en 15 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- 600 gram nieuwe aardappelen
- 0,5 bosje kervel
- 100 gram zachte boter
- zout
- peper
- 500 gram champignons
- 6 kleine trostomaten
- 1 ui
- 5 plakken ontbijtspek
- 75 gram belegen kaas
- 100 gram verse kruidenroomkaas
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels verse geraspte parmezaan
- 3 eetlepels + een beetje olijfolie
- 1 eetlepel bloem
- 100 milliliter slagroom
- 4 biefstukken (à 200 gram, circa 2 centimeter dik)
- aluminiumfolie
- bakpapier
Bereidingswijze
Verdeel over het folie en rol het op in de folie. Leg de boter in de koelkast. Maak de champignons schoon en halveer ze.
Was de tomaten en halveer ze. Pel en snipper de ui. Snijd het spek in repen. Rasp de kaas en roer hem door de roomkaas. Was de peterselie en schud hem droog en hak hem fijn. Halveer de aardappels in de lengte en verdeel het kaasmengsel erover.
Verdeel de aardappels en de tomaten over een bakblik met bakpapier.
Verdeel ca. 1/4 van de boter in stukjes over de tomaten en strooi er de parmezaan overheen.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de champignons en het spek goudbruin. Voeg de ui toe en bak hem kort mee. Bestrooi met de bloem en bak hem kort mee.
Roer 200 ml water en de slagroom erdoorheen ben breng aan de kook. Breng op smaak en houd warm.
Gratineer de aardappels en de tomaten 11 minuten in de voorverwarmde oven.
Dep intussen het vlees droog en bestrijk met wat olie.
Bak het vlees in 2 porties in een hete grillpan of in een grote pan ca. 1 minuut per kant krachtig aan. Breng op smaak met zout en peper en bak het nog ca. 3 minuten per zijde op middelhoog vuur (medium)
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten.
Strooi de peterselie over de champignons en verdeel alles over de borden, snijd de overige boter in plakken en verdeel over de biefstuk.
Meer Recepten
- Geroerbakte biefstuk met brocolli en noedels4 porties
20 minuten
Natrik_Cuisine - Biefstuk met mosterd en gebakken peertjes4 porties
25 minuten
bettyvandijk - Biefstuk met bonne femme4 porties
10 minuten
helma1
Allergenen Informatie
Voor dit biefstuk met geroosterde kaasaardappels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Biefstuk met geroosterde kaasaardappels