Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Biefstuk met geroosterde kaasaardappels recept
Biefstuk met geroosterde kaasaardappels recept

Biefstuk met geroosterde kaasaardappels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappels en kook ze ca. 15 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water en laat ze afkoelen. Was de kervel, hak hem fijn en roer hem door de zachte boter. breng op smaak met zout.
Verdeel over het folie en rol het op in de folie. Leg de boter in de koelkast. Maak de champignons schoon en halveer ze.
Was de tomaten en halveer ze. Pel en snipper de ui. Snijd het spek in repen. Rasp de kaas en roer hem door de roomkaas. Was de peterselie en schud hem droog en hak hem fijn. Halveer de aardappels in de lengte en verdeel het kaasmengsel erover.
Verdeel de aardappels en de tomaten over een bakblik met bakpapier.
Verdeel ca. 1/4 van de boter in stukjes over de tomaten en strooi er de parmezaan overheen.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de champignons en het spek goudbruin. Voeg de ui toe en bak hem kort mee. Bestrooi met de bloem en bak hem kort mee.
Roer 200 ml water en de slagroom erdoorheen ben breng aan de kook. Breng op smaak en houd warm.
Gratineer de aardappels en de tomaten 11 minuten in de voorverwarmde oven.
Dep intussen het vlees droog en bestrijk met wat olie.
Bak het vlees in 2 porties in een hete grillpan of in een grote pan ca. 1 minuut per kant krachtig aan. Breng op smaak met zout en peper en bak het nog ca. 3 minuten per zijde op middelhoog vuur (medium)
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten.
Strooi de peterselie over de champignons en verdeel alles over de borden, snijd de overige boter in plakken en verdeel over de biefstuk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit biefstuk met geroosterde kaasaardappels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven