Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Biefstuk en asperges met sinaasappel-hollandaisesaus recept
Biefstuk en asperges met sinaasappel-hollandaisesaus recept

Biefstuk en asperges met sinaasappel-hollandaisesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges en schil ze. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Maal het brood fijn in de keukenmachine.
Pel en snipper de sjalotjes. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
Was de sinaasappel met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers de sinaasappel.
Bak de parmaham in een droge pan knapperig. Neem de ham uit de pan.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de sjalot en het broodkruim goudbruin. Voeg de tijm toe. Verbrokkel de ham en meng erdoorheen. Neem alles uit de pan.
Dep het vlees droog. Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak het vlees 4- 5 minuten per zijde. Breng op smaak met zout en peper.
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Kook de asperges afgedekt in 1 liter water met een snuf zout en 1 theelepel suiker 12-1 5 minuten op laag vuur.
Smelt de boter in een pan. Roer de eidooiers en 3 eetlepels sinaasappelsap in een metalen kom door elkaar. Klop het mengsel au bain marie tot een romige massa. Klop de gesmolten boter in een dunne straal erdoorheen. Breng de saus op smaak met zout en peper, een beetje suiker, een beetje sinaasappelsap en wat citroensap.
Verhit het hammengsel nogmaals kort in een pan.
Giet de asperges af en verdeel ze over de borden. Dien alles op met het vlees en de hollandaisesaus. Verdeel het ham-mengsel over het vlees.

Serveersuggesties

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit biefstuk en asperges met sinaasappel-hollandaisesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven