Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Beenham uit de oven met sinaasappel recept
Beenham uit de oven met sinaasappel recept

Beenham uit de oven met sinaasappel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de sinaasappelschil neem alleen het oranje. Pers de sinaasappel uit. Snij de rode peper zo fijn mogelijk.
Neem de beenham uit de aluminium schaal. Meng in de schaal het sinaasappel rasp en sap met de peper, suiker en olie. Roeren tot de suiker is opgelost.
Leg de ham terug in de schaal en wentel hem door de marinade. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 2 uur marineren in de koelkast, keer halverwege.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de ham in het midden van de oven in circa 5 5 minuten gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade.
Neem de ham uit de oven en dek af met de folie of verpak hem. Laat deze ham 5 minuten rusten.
Snij de ham dan in mooie dunne plakken en serveer.
Lekker bij aardappelpuree met boontjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit beenham uit de oven met sinaasappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven