Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sardines, geroosterd recept
Sardines, geroosterd recept

Sardines, geroosterd


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aan de satÚstokken een paar schijfjes citroen steken als garnering. Steek de stok door de schil van de citroen, dan door het vruchtvlees en aan de andere kant weer door de schil. De sardines wassen en met keukenpapier droogdeppen (de kop kan eraan blijven). De vissen aan de binnenkant een klein beetje bestrooien met zout en peper. In de buik van elke vis een takje tijm en een takje rozemarijn stoppen. Leg de sardines in een schaal. Maak een mengsel van de olie, knoflook, citroenrasp, citroensap en komijn en giet dit over de sardines. Dek de schaal af en laat de sardines ongeveer 2 uur marineren in de koelkast. Daarna de vissen droogdeppen en in een grillpan grillen of op de barbecue (eventueel in een vissenklem), ongeveer 3 minuten per kant. De kruidentakjes hoef je niet eruit te halen vˇˇr het bereiden. Leg op elk bord een satÚstok op de vissen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sardines, geroosterd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven