Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ribeye van de bbq recept
Ribeye van de bbq recept

Ribeye van de bbq


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de ribeye uit de koelkast en laat hem op kamertemperatur komen. Smeer hem in met olijfolie en wrijfhet vlees in met peper en zout.
Laat een uurtje rusten.

Verwarm intussen 1 starter met houtskoolbriketten en leg die aan één zijde in de (weberachtige) bbq (indirecte grilmethode).

Braad de ribeye boven de gloeiende briketten rondom aan. Leg hem vervolgens naast het brikettengedeelte op het rooster. Steek er een vleesthermometer in en sluit de bbq af met een deksel. Regel de bbq zodanig dat de temperatuur rond de 160 graden celcius blijft. Braad de ribeye totdat de vleesthermometer 45 graden celcius aangeeft ( ca 2 uur). Neem de ribeye van de bbq, wikkel hem in aluminium folie en laat het geheel een 20 minuten rusten.

Snijd in plakken en serveer met salade, stokbrook en gepofte aardappel(en sausjes naar smaak).

Allergenen Informatie

Voor dit ribeye van de bbq recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven