Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ma´skolf, geroosterd recept
Ma´skolf, geroosterd recept

Ma´skolf, geroosterd


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 200 graden C. De geschaafde amandelen in een droge koekenpan roosteren en in een schaaltje overdoen. Blik ma´skolven afgieten en de kolven afdrogen met keukenpapier. De boter wat zachtprakken, de bruine suiker erdoor roeren samen met een scheutje drank en zout en peper naar smaak. De kolven hiermee besmeren. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie. De folie moet groot genoeg zijn om de kolf als een toffee in te pakken. Of eerst de korte kanten goed naar binnen vouwen en dan de kolven in de folie oprollen. Leg de pakketjes op een schaal of rooster en schuif ze in de oven ongeveer 20 a 30 minuten of leg ze op de bbq. Als ze klaar zijn, de pakketjes op borden leggen, maak ze een beetje open en bestrooi met de amandelen.

Serveersuggesties

In plaats van boter en bruine suiker kun je ook kant en klare of eigengemaakte kruidenboter gebruiken. Verse knoflook/kruidenboter is erg lekker erbij. Neem je 1 kolf per persoon en hou je over, hak de kolven dan in 2en of 4en en voeg ze toe aan een (groente)soepje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ma´skolf, geroosterd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven