Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipburgers met chili-yoghurtsaus recept
Kipburgers met chili-yoghurtsaus recept

Kipburgers met chili-yoghurtsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kipburgers: Meng alle ingredienten door elkaar en kneed ze met de hand om alles goed te vermengen. Dek het vlees af en zet het 20 minuten in de koelkast. Maak met natte handen kleine platte koekjes met een diameter van ca. 2,5 cm. Leg de koekjes op een platte schaal en zet deze tot gebruik in de koelkast. Maak het beslag voor de flensjes. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Vermeng de basilicum, knoflook en melk en klop het ei door het beslag. maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet het melkmengsel erin. Roer totdat er een egaal beslag ontstaat. Dek het beslag af en zet deze 20 minuten opzij. Verwarm de BBQ totdat deze heet is en vet het rooster in met olie. Besprenkel de koekjes met een beetje olie en leg ze op het rooster. Grill de koekjes 2 minuten aan elke kant. Bak tegelijkertijd de flensjes. Giet 50 mililiter van het beslag op de ingevette hotplate. Bak de flensjes totdat er belletjes op het oppervlak verschijnen en de onderkant bruin is. Keer de flensjes om en bak totdat ze bruin zijn. Leg de flensjes op een schone theedoek en dek ze af om warm te houden. Leg op elk bord een flensje, leg hierop 3 vleeskoekjes en maak af met een schepje chili-yoghurtsaus. Serveer met salade en de overige flensjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kipburgers met chili-yoghurtsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven