Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam sapit recept
Ajam sapit recept

Ajam sapit


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


In keukenmachine 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 tl sambal oelek, tl trassi , 1 tl ketoembar, tl djinten en 1 gula djawa (of suiker) tot een pasta.
Neem een pan waarin de kip past, verhit olie erin en fruit de pasta even aan.
Voeg 2 kippenpoten toe en bak een paar minuutjes aan elke kant.
Voeg dan 400-500 ml water toe, roer, laat aan de kook komen, zet het vuur lager en laat de kip 1 uur afgedekt sudderen.
Maak ondertussen asemwater.
Neem een stukje asem (tamarinde) ter grootte van een walnoot, voeg 100 ml water toe en laat 15 minuten weken .
Roer door een zeef, zodat al het vocht in een kommetje terecht komt, maar de pitjes achterblijven.
Bak 6 tot 8 el geraspte kokos in een droge koekenpan tot het bruin is.
Haal de kip uit de pan.
Voeg blok santen en 1 el asemwater toe. Roer goed. Voeg dan de gebakken kokos toe. Het wordt nu een dikke brij.
Voeg evt. wat water toe als het te droog wordt. Proef of er zout bij moet.
Voeg nu de kip weer toe en laat in 15 minuten heel zachtjes gaar worden.

Allergenen Informatie

Voor dit ajam sapit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven