Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelzalmgratin met dilleroom recept
Aardappelzalmgratin met dilleroom recept

Aardappelzalmgratin met dilleroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de dille, schud hem droog en hak hem fijn.
Roer de dille, de melk en de slagroom door elkaar.
Halveer de knoflook
Schil de aardappels, was ze en snijd of schaaf ze in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bestrijk een groot bakblik (ca. 26x40 cm) met de knoflook en vet het bakblik in met olie.
Verdeel de aardappelschijfjes over het bakblik en breng op smaak met zout en nootmuskaat. Schenk de dilleroom eroverheen zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn. Schenk indien nodig er nog wat slagroom over.
Bak ca. 1 uur in de oven.
Was intussen de tomaten en halveer ze. Dep de zalm droog en snijd hem in 4 stukken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm en de tomaat na. ca. 45 minuten baktijd over de aardappelgratin. Bak verder tot het einde van de baktijd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappelzalmgratin met dilleroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven