Witlofschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de witlofstronkjes en kook ze in 250 centuiliter water en een half in 15 minuten gaar en giet het af.
  2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en maak hier met het en de warme een aardappelpuree van.
  3. Breng de puree op smaak met en doe de puree in een ingevette ovenschaal.
  4. Verdeel hier blokjes en over en zet 5 minuten onder een hete grill.
  5. Zet de oven vervolgens op 150 graden Celsius om de puree warm te houden Snijd de witlofstronkjes in de lengte door de helft, verwijder de bittere kern en rol de halve stronkjes in een plakje ham.
  6. Zet de in een ovenschaal met deksel en zet bij de aardappelpuree in de oven.
  7. Laat dit in 15 minuten warm worden.
  8. Smelt de op en zacht vuurtje en roer de erdoor heen.
  9. Laat de al roerend in 3 minuten gaar worden.
  10. Voeg een scheutje toe en roer tot het een egale massa is.
  11. Voeg zo scheutje voor scheutje de rest van de toe tot de saus de goede dikte heeft.
  12. Roer de erdoor en laat de door de saus smelten.
  13. Voeg naar smaak nog wat toe.
  14. Serveer de kaassaus met de rolletjes en de aardappelpuree.
25
25
25

Variaties op Witlofschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witlofschotel
VariatieAantalGang
Witlofschotel8Aardappelgerechten
Witlofschotel met ham en kaassaus1Ovenschotels
Italiaanse witlofschotel1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • kippenbouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • kippenbouillonblokje, boter, paneermeel, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter, kaas, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, boter, kaas, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
480 kcal
24%1920 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlofschotel