Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tartiflette recept
Tartiflette recept

Tartiflette


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 220 graden. 1. Aardappels wassen en ongeschild in gezouten water 15 min laten koken. 2. Boter verhitten en de uien op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt. Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft. 3. De beetgare aardappels pellen en in plakken snijden. 4. Een ovenschoten beboteren en de helft van de aardappelen op de bodem verdelen. Hierover de helft van het ui/spekmengsel verdelen, vervolgens de rest van de aardappelen en opnieuw een laag ui/spek. Kruiden met peper en de geperste knoflook. De room en de wijn erover gieten. De reblochon overlangs doorsnijden, zodat je twee schijven krijgt. Deze op de schotel leggen met de korst naar boven. 5. 20 min in het midden van de oven bakken, de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min terug in de oven om hem mooi te laten kleuren. Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!

Allergenen Informatie

Voor dit tartiflette recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tartiflette heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Wij hebben het genoegen gehad om maaltijd volgens dit recept te mogen nuttigen op een fraai landgoed in de buurt van Dalfsen. De Reblochon was daartoe uit de Haute Savoie meegenomen en het werd geserv... Lees reactie
    Jacques Dekker gaf dit recept op 13 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk en makkelijk zelf te maken. Voor het eerst gegeten in Annecy, was gelijk verkocht. Reblochon is hier erg duur, dus gewoon even naar de kaasboer gaan voor een gelijkwaardige vervanger. Welke ... Lees reactie
    Ron gaf dit recept op 16 juni 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven