Tartiflette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de van ongeveer de zelfde grote, en doe ze heel in een grote pan, laat ze ongeveer 10 min koken todat je er net aan met je vork in kan prikken.
    Na ongeveer 10 min giet je de af en laat je ze afkoelen, vervolgens snij je ze in dunne plakjes.
    Zet de oven aan op 200 graden.
    Bak de spekblokjes, zodra de blokjes bruin zijn voeg de in dun gesneden uienringen toe, doe ook de erbij.
  2. Let op, de uien mogen niet aanbakken maar moeten zachten smoren, vevolgens voeg je de toe en laat je het een paar minuten inkoken.
    Doe de koude aardappelpartjes in een kom en voeg de creme fraiche zachtjes door de aardappels.
  3. Zodra het uien/spek mengsel gesmoord is, voeg je het ook toe aan de , maak het mengsel eventueel nog op smaak met peper en zout.
    Beboter ondertussen een ovenschaal in en doe het aardappel/spek/ uien mengsel in de ovenschaal.
    Snij de reblochon door de helft, zodat er twee plakken ontstaan, leg de helfden met de korst naar boven verdeeld over de schaal.
    Zet de overschaal vervolgens zo'n 30 minuten in de oven, de zal smelten en zich mengen door de , sommige mensen eten ook de korst, maar je kan hem er ook van af schapen!
    Dit recept is lekker met een groene salade of grof bruin brood!
    Eet smakelijk!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Tartiflette

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tartiflette
VariatieAantalGang
Tartiflette5Ovenschotels
Tartiflette met bacon1Voorgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
809 kcal
40%3236 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
62 g.
23%248 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tartiflette