Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tartifette recept
Tartifette recept

Tartifette


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Begin met het voorverwarmen van de oven tot een temperatuur van 200 graden. Was de aardappels, schil ze niet en zet ze met water met wat zout op en kook ze tussen de 8 en 10 minuten. Maak de uien schoon en snij de uien door en vervolgens dan in plakjes van zo'n 3 tot 5 millimeter dik. Bak de uien aan in de pan, maar zo dat ze alleen een beetje gele kleur krijgen. Voeg hier de blaadjes van zo'n 7 takjes tijm aan toe en fruit even mee. Pak de kaas en snij de korsten er helemaal af. Pak een gietijzeren ovenschaal of ander materiaal zal waarschijnlijk ook gaan. Wrijf de schaal van binnen in met knoflook en vervolgens inwrijven met boter. Voeg nu de licht aangebakken uien toe. En leg op de uien de plakjes bacon. Haal de aardappels van het vuur en giet ze af. Verwijder nu de schillen van de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Leg deze dakpans gewijs op de uien en bacon. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Pak de Reblochonkaas die nu dus zonder schil is en leg die in het midden op de aardappels. Leg een paar blokjes boter er langs op de aardappels. Bestrooi met wat zout en zwarte peper. En zet in een voorverwarmde oven van 200 graden.
De kaas zal gaan smelten en langzaam over de aardappels en er tussen lopen.

Serveersuggesties

Serveer met een salade met mosterddressing waaraan een paar uitgebakken spekjes of stukjes bacon zijn toegevoegd.

Allergenen Informatie

Voor dit tartifette recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven