Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Stevige aardappelsalade recept
Stevige aardappelsalade recept

Stevige aardappelsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappelen en kook ze in ca. 30 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Maak intussen de radijsjes en de rucola schoon. Snijd de radijs in zeer dunne plakjes. Schut de rucola droog en snijd ze fijn.
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Halveer ze, neem de dooiers eruit en snijd de eiwitten klein. Prak de dooiers met een vork en vermeng ze goed met het hete water en de mosterd.
Giet de olie eerst druppelgewijs en dan in een dun straaltje bij de eidooiers. Klop goed door elkaar tot er een dik vloeibare massa ontstaat. Meng dan de zure room er door. Breng de mayonaise op smaak met citroensap, zout en witte peper.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Vermeng ze met de radijs, rucola en mayonaise en breng het nogmaals op smaak. Bestrooi de salade met klein gesneden eiwitten en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stevige aardappelsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven