Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schupfnudeln recept
Schupfnudeln recept

Schupfnudeln


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het beste de geschilde aardappels ruim van te voren koken en er puree van stampen. Als ze helemaal afgekoeld zijn beetje van het meel, zout en nootmuskaat toevoegen.Goed kneden met de handen.Steeds een beetje meel toevoegen totdat al het meel op is en het deeg niet meer kleeft en goed vormbaar is. Je kunt eventueel ook nog een ei toevoegen maar nodig is het niet echt en het betekent dat je ook meer meel moet toevoegen.
Nu maak je van het deeg rollen die ongeveer 4 centimeter in doorsnede zijn. Snijd de rollen in plakken van 0,5-1 centimeter dikte en rol van deze schijven kleine rolletjes waarvan de uiteinden in een punt lopen. Tip: het deeg rolt beter als je wat meel aan je handen hebt. Leg de gedraaide rolletjes naast elkaar. Als je klaar bent met het rollen kook je de "Schupfnudeln" in porties gaar in gezouten kokend water. Dit duurt maximaal 3 tot 4 minuten en dan komen de "Schupfnudeln" boven drijven. Haal ze er meteen uit met een schuimspaan en leg op een schone theedoek om te drogen.

Zet een grote koekenpan op het vuur en verwarm de olie (niet te heet vanwege aanbrandgevaar). Bak ze nu mooi goudbruin in de koekenpan, draai de Schupfnudeln pas om als ze niet meer kleven aan de koekenpan bodem en ze aan de bakkant bruin zijn.

Serveersuggesties

Schupfnudeln is typisch Duits en wordt gegeten bij zuurkool of rode kool maar ook als kindergerecht of nagerecht bestrooid met suiker en kaneel en vruchtenmoes. Als je een rest aardappels over hebt van de vorige dag is het recept meteen minder bewerkelijk. Schupfen is een duits werkwoord en betekent rollen.

Allergenen Informatie

Voor dit schupfnudeln recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven