Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salzburger gröstl (aardappelgerecht) recept
Salzburger gröstl (aardappelgerecht) recept

Salzburger gröstl (aardappelgerecht)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd deze in kleine dobbelsteentjes van ca. 1,5 cm. Breng pan met ruim water aan de kook en kook hierin ca. 4- 5 minuten de aardappelstukjes beetgaar. Onmiddelijk daarna van het vuur halen en onder stromend koud water snel afkoelen om verder garen tegen te gaan. In vergiet aardappelen laten uitlekken. Ondertussen de uien pellen en in kleine stukjes snijden. In olijfolie rozemarijn, uien en hamreepjes bakken totdat de uien "glazig" zijn geworden. In koekenpan uitgelekte aardappelen in olijfolie gedurende ca. 10 minuten aanbakken tot ze bruin zijn. Tenslotte het uienmengsel toevoegen en het geheel al omscheppend nog even 5 minuten doorbakken.

Serveersuggesties

Samen met een spiegelei een heerlijk lunchgerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salzburger gröstl (aardappelgerecht) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven