Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rauwe andijviestamppot recept
Rauwe andijviestamppot recept

Rauwe andijviestamppot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de andijvie in dunne reepjes en was de andijvie vervolgens.
Laat uitlekken op een grote vergiet.

Bak de spekblokjes in een koekepan tot ze lichtbruin en ietwat knapperig zijn. Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schotel of in een bakje.

Was de geschilde aardappelen en snij ze in niet te grote stukken.
met de aardappelen in niet al te grote stukken te snijden. Kook de aardappels met eventueel een beetje zout in ca 25 minuten gaar.
Giet ze dan af, voeg wat melk en een klontje boter aan de aardappels toe en stamp het geheel tot een smeuiige puree.
Voeg dan beetje bij beetje de rauwe andijvie toe tot aardappelen en andijvie geheel vermengd zijn.
Voeg de spekblokjes en wat peper toe en schep alles goed door elkaar.

Eet er desgewenst een gehaktballetje, een stukje rookworst of iets dergelijks bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rauwe andijviestamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven