Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige zuurkoolstampot recept
Pittige zuurkoolstampot recept

Pittige zuurkoolstampot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de spekblokjes iets uit. Pel de uien en snipper deze. Snijd de paprika (zonder de zaadjes) in blokjes Voeg de olie, paprika, versgemalen peper, paprikapoeder en nootmuskaat bij het spek en bak alles 3 minuten. Schep de zuurkool erdoor en roer bak nog 2 minuten. Giet de wijn erbij en roer de tomatenpuree erdoor. Stoof zachtjes nog 20 minuten. Schil de appel, snijd deze in mini blokjes en schep ze de laatste 5 minuten erdoor. Verdeel de salami in reepjes. Maak de aardappelpuree. Schep de salami door de aardappelpuree. Serveer de zuurkoolschotel waarbij de zuurkool wordt vermengd met de aardappelpuree.

Serveersuggesties

Vervang paprikapoeder door 1/4 eetlepel kerriepoeder. De zuurkoolschotel wordt extra pittig door er 1 theelepel sambal aan toe te voegen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige zuurkoolstampot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven