Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mediterrane aardappelgratin recept
Mediterrane aardappelgratin recept

Mediterrane aardappelgratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Pel de knoflook. Hak (in de keukenmachine) de olijven, tomaatjes, kappertjes en knoflook tot een grove tapenade. Meng de olie erdoor. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Snijd ook de courgette in dunne plakjes. Meng in een grote schaal de room, melk, zout en peper naar smaak. Schep de aardappel en courgette door het roommengsel. Vet een ovenschaal in en verdeel eenderde van het aardappelmengsel over de bodem. Strijk de helft van de tapenade hieroveruit. Verdeel hierover weer eenderde van het aardappelmengsel. Strijk de rest van de tapenade eroveruit en verdeel de rest van het aardappelmengsel erover. Strooi de kaas erover. Schuif de schaal 1 richel onder het midden van de oven en laat de gratin in 52.5 minuten gaar en goudbruin worden. Serveer er tomatensalade bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mediterrane aardappelgratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven