Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met zuurkool recept
Kip met zuurkool recept

Kip met zuurkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de boter of margarine in een braadpan en bak hierin de met zout en peper bestrooide kip rondom bruin. Bak het spek uit in de koekenpan. Fruit hierin de ui en de appel. Voeg vervolgens de zuurkool, de laurierblaadjes, het water, de kruidnagelen, de tijm, de jeneverbessen en het ui-appelmengsel toe aan de inhoud van de braadpan. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten stoven. Serveer hierbij aardappelpuree.

Serveersuggesties

Zelf haal ik de kip van de botjes af, haal de laurierblaadjes en de kruidnagelen en de jeneverbessen eruit en maak er dan samen met de puree een heerlijke zuurkoolschotel van. (Kom nu tot de ontdekking dat je de kruiden beter in een kruidenei kunt doen.)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met zuurkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven