Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griekse aardappelschotel recept
Griekse aardappelschotel recept

Griekse aardappelschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de over voor op 180 graden C. Doe de aubergineblokjes in een vergiet en bestrooi met 1 eetlepel zout. Laat dit 10 minuten staan. Spoel dan de blokjes af en droog ze met keukenpapier. Doe in de wok 2 eetlepels olie en roerbak deze blokjes met de paprikablokjes en 1 gesnipperde ui ongeveer 5 minuten op zeer hoog vuur. Laat in een vergiet even de olie uitlekken en doe ze daarna in een ovenschaal. Bak het gehakt rul en voeg er de gyroskruiden toe. Voeg dan de laatste gesnipperde uit erbij en wat peper en zout naar smaak (als je geen gyroskruiden gebruikt). Roerbak alles op hoog vuur nog 3 minuten. Tenslotte schenk je de aardappel anders in een maatkan, voeg er de melk bij en roer dit goed om. (ook makkelijk om de melk in de pot te doen en dan goed te schudden). Schep het gehaktmengsel op de groente in de ovenschaal, verdeel er de in partjes gesneden aardappel over en schenk het aardappel andersmengsel er overheen. Zet de schotel ongeveer 4 5 minuten. in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griekse aardappelschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven