Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gratin dauphinois met bospaddestoelen recept
Gratin dauphinois met bospaddestoelen recept

Gratin dauphinois met bospaddestoelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf 4 kleine gratinschotels in met een teentje knoflook. Schil, was en snijd de aardappelen in fijne plakjes en leg ze daarna in een slakom. Bedek ze met koud water. Was de paddestoelen voorzichtig en snijd er de zandige onderkant af. Snijd ze daarna in schijfjes. Fruit de paddestoelen in een scheutje olie. Kruid met peper en zout. Verwarm de room en voeg er muskaatnoot, peper en zout bij. Verwarm de oven voor op 180C. Dep de aardappelen droog met keukenpapier en leg ze daarna in laagjes in de kleine gratinschotels. Voeg een laagje paddenstoelen en room toe. Herhaal, maar eindig altijd met een laagje aardappelen, room en kaas. Plaats de schoteljes in de oven en laat ze garen tot de aardappelen mals en goudbruin zijn (ongeveer 45 minuten). Bescherm het oppervlak van de schaaltjes met bakpapier als de bovenkant te snel bruin kleurt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gratin dauphinois met bospaddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven