Gratin dauphinois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de , was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik.
  2. Doe de in een kom en voeg daarbij de toe.
  3. Het geheel mooi loskoppen.
  4. Doe er de de helft van de bij en de en kruid dit met de en het .
  5. Meng nu alles goed door elkaar.
  6. Pers de knoflook fijn.
  7. Wrijf nu een vuurvaste schotel in met een beetje en de knoflook, schik de in de schotel en kruid ze met de muskaatnoot.
  8. Giet nu daarover het eiermengel zodat de mooi overdekt zijn.
  9. Snijd de rest van de in blokjes en verdeel die over de .
  10. Strooi nu de rest van de over de .
  11. Dek dit af met een deksel of aluminiuumfolie en steek dit gedurende 80 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
  12. Haal na 80 minuten het deksel of de folie van de schotel en laat nu nog een 20-tal minuten zitten tot je een mooie bruine korst hebt
25
25
25

Variaties op Gratin dauphinois

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gratin dauphinois
VariatieAantalGang
Gratin dauphinois2Aardappelgerechten
Gratin dauphinois met bospaddestoelen1Aardappelgerechten
Gratin dauphinois: aardappelschotel1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
379 kcal
18%1516 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gratin dauphinois