Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde aardappelen recept
Gevulde aardappelen recept

Gevulde aardappelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 225 graden C. Boen de aardappelen schoon en dep ze droog. Bestrijk elke aardappel met 1 theelepel boter, prik ze met een vork een paar keer in en zet de aardappelen dan in een ondiepe vuurvaste schaal. bak ze 50 tot 60 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Laat de aardappelen afkoelen. Meng in een kom de kaas en kummelzaadjes goed door elkaar en zet apart. Snijd van elke aardappel het bovenste deel af. Hol de aardappel zo uit dat er een rand van 1/2 cm overblijft. Zet de uitgeholde aardappelen apart. Schil de aardappeldeksels en doe ze met de aardappelvulling in een kom. Stamp dit mengsel met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg kirsch, wijn , knoflook en zout tot en stamp alles nogmaals grondig. Roer er het kaasmengsel door en meng alles nog eens goed door elkaar. Vul de uitgeholde aardappelen met de puree. Zet de aardappelen weer in de vuurvaste schaal en bak ze 20 - 25 min. in de oven. De vulling moet mooi goudbruin zijn geworden en de aardappelen moeten door en door heet zijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde aardappelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven