Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gepofte aardappelen recept
Gepofte aardappelen recept

Gepofte aardappelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.

Was de aardappelen goed schoon zodat er geen aarde en andere viezigheid meer op zit. Scheur van aluminiumfolie stroken af waar je de gehele aardappel mee in kan pakken. Dep de aardappel droog en strooi wat zout en peper op het aluminiumfolie. Leg de aardappel erop en rol hem in het aluminium. Zorg dat hij overal goed bedekt is. Leg de aardappel dan voor ongeveer 45 minuten in de oven, tot hij zacht en gaar is. Haal ze uit de oven en laat heel even een beetje afkoelen. Haal het aluminiumfolie eraf.

Snijd in de aardappel een keer in en laat daar wat kruidenboter of kruidenkaas in glijden.

Serveersuggesties

Dit gerecht is heerlijk als vervanging van gewone aardappelen. Je kan er natuurlijk ook Italiaanse kruiden bij gebruiken in plaats van peper en zout om je aardappel een Italiaans tintje te geven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gepofte aardappelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven