Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gepofte aardappel met tomaat recept
Gepofte aardappel met tomaat recept

Gepofte aardappel met tomaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden celsius. Aardappels onder stromend water schoonboenen en inwrijven met 4 eetlepels olijfolie en bestrooien met grof zeezout.
In ingevette ovenschaal leggen en in het midden van de oven 30 minuten bakken. Na de 30 minuten de aardappels omdraaien.
Ondertussen de cherrytomaatjes wassen, halveren en mengen met vers gemalen peper en zout en de 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels basamicoazijn.
Met sateprikker controleren of de aardappel gaar is. Zodra het geval is de tomaatjes toevoegen bij de aardappel in de ovenschaal en nog 10 minuten laten meegaren.

Ovenschaal uit de oven halen en de aardappels iets laten afkoelen. Daarna de aardappel overlangs doormidden snijden en met een vork het aardappelbinnenste iets losmaken. Aardappel terug in de ovenschaal doen en het tomatenmengsel erover verdelen.

Serveersuggesties

Lekker met een stukje gebakken kabeljauw of pangafilet met daarbij een komkommersalade.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gepofte aardappel met tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven