Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gepaneerde aardappelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en kook de aardappels. Stamp alles fijn of mix tot een fijne puree. Voeg naar smaak een ei, een klontje boter en zout, nootmuskaat en kruiden toe. Oregano is hier een lekkere keuze.
Zet drie kommen klaar: eentje met bloem, eentje met geklutst ei en eentje met paneermeel.
Vorm bolletjes (of rechthoeken, driehoeken, wat je wilt) van ongeveer 100 gram. Doop ze achtereenvolgens in de bloem, de geklutste eieren en het paneermeel. Stop een kruidnagel met 'de pootjes' naar de buitenkant in elk bolletje.
Bak in een pan of in de oven (30 minuten op 175C). Wie de oven verkiest, doet er goed aan de bolletjes op het einde even te grillen omdat ze vaak niet van kleur veranderen. Je kunt echter ook een gekruid en kleurrijk paneermeel gebruiken.

Serveersuggesties

De kruidnagel maakt het Zweeds en geeft een specifieke smaak. Wie er niet van houdt, laat dit simpelweg achterwege.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gepaneerde aardappelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven