Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelschotel uit de oven recept
Aardappelschotel uit de oven recept

Aardappelschotel uit de oven


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Schil de aardappels en snij ze in dunne plakken.
Leg een eerste laag gewone aardappelen in een met boter ingesmeerde (grote) ovenschaal. Gebruik hiervoor de helft van de aardappels.
Bestrooi die laag met peper, zout en knoflookpoeder (door middel van een zeefje kun je de poeder mooi gelijkmatig verdelen). Doe er tot slot een derde deel van de geraspte kaas overheen.
Herhaal dit nog keer. Doe dit vervolgens ook met de zoete aardappels. Wanneer je het laatste deel geraspte kaas erover hebt gedaan, snij je de brie in plakjes die je vervolgens over de schaal verdeelt.
Meng de slagroom en de melk en schenk dit vervolgens over de aardappels. Tot slot verdeel je de rest van de boter in stukjes over de schaal.
Afhankelijk van je oven is dit gerecht op 200 gr (hete lucht) na 40 minuten gaar.

Serveersuggesties

Voor het opdienen kun je met een groot mes parten snijden in de schaal en mooi in een vierkant op het bord plaatsen. Als je het goed hebt gedaan blijft alles mooi bij elkaar. Heerlijk met een frisse salade. Prima te combineren met zowel vlees of vis. Let op, die moet je vervolgens.niet met een te vette saus bereiden (liefst ook geen roomsaus), dat is wel heel machtig bij elkaar, maar dat is ook een kwestie van smaak natuurlijk. Dit gerecht kun je zonder de zoete aardappel en brie maken, dan hou je het bekende Franse recept gratin dauphinois over! Dat was overigens wat ik aan het maken was toen ik erachter kwam dat ik te weinig aardappels had en weinig kaas. Ik heb er toen maar de zoete aardappel bijgehaald en een oude stuk brie die niet zo heel aantrekkelijk meer was voor op een toastje. Later heb ik met de juiste hoeveelheden het gerecht beter gemaakt tot dit recept.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappelschotel uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven