Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelpuree met Gandaham en spek recept
Aardappelpuree met Gandaham en spek recept

Aardappelpuree met Gandaham en spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat de helft van de boter in de pan smelten en stoof er de fijngesneden ui in (niet laten kleuren). Haal de pan van het vuur en voeg er de rest van de boter en de aardappelen aan toe. Stamp het geheel fijn met een pureestamper. Doe er de room en de kippenbouillon bij en kruid naar eigen smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hou hierbij rekening met het zoutgehalte van het spek en de Gandaham. Snijd de Gandaham en het spek in zeer fijne reepjes en bak ze krokant in een pan. Giet vervolgens het overtollige vet weg en laat het geheel rusten op een stukje keukenpapier. Neem twee kommetjes of glazen en vul ze met de puree. Strooi er de Gandaham, het spek en de fijngesneden peterselie over. Tips Maak de puree nog pittiger door er fetakaas en versnipperde notensla bij te voegen. Een combinatie van krokante Gandaham en spek, stijlvol opgediend in een glas vol smeu´ge aardappelpuree. Waarop wacht je nog?

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappelpuree met gandaham en spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven