Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelpannenkoek recept
Aardappelpannenkoek recept

Aardappelpannenkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aardappels raspen met de keukenmachine.
Aardappelmassa licht (het vocht) uitknijpen.
Beschuit fijn maken en vermengen met het zout, peper, knoflookpoeder en aardappelkruiden.
Dit mengsel van beschuit en kruiden bewaren. Eerst ga je de eieren met de aardappelmassa goed vermengen,
De ui zo fijn mogelijk snijden en ook door de aardappelmassa mengen.
Als laatste voeg je het beschuitmengsel beetje bij beetje onder het omroeren toe aan de aardappelmassa.
Ikzelf bak de pannekoekjes altijd met 2 koekenpannen tegelijk.
De koekenpan met ruime olijfolie of boter vullen, zodat er ongeveer een halve cm olie of boter in de pan zit.
Een hoeveelheid aardappelmengsel ter grootte van een groot ei in de pan doen en dit geheel met een spatel plat drukken, zodat de dikte ongeveer 1 cm is.
Er gaan 2 pannenkoekjes in een pan.
De pan moet op een hoog vuur staan, zodat de pannenkoekjes lekker bruin worden.

Serveersuggesties

Je kunt ze gewoon zo opeten maar op een boterham smaakt het ook voortreffelijk.

Allergenen Informatie

Voor dit aardappelpannenkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardappelpannenkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Wat bedoel je met aardappelkruiden is dat koriander of kerrie?
    Erna gaf dit recept op 27 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven